Kaudella 2018-2019 pelataan per joukkue vähintään 8ottelua syksyllä ja 8ottelua keväällä.

04/05, 06/07, 07/08 ikäluokat

Peliä pelataan 5vs5 -pelinä. Kaukalon koko 5v5 peleissä pituus 36m-40m pitkä ja 18-20m leveä.
Peliaika 3x15min, lentävät vaihdot.
Peli katkaistaan aina maalivihellyksestä, jäähyistä ja tuomari katkaisee pelin esim. laitojen kaatumisen tai loukkaantumisten vuoksi. Ottelun viimeinen minuutti on tehokasta peliaikaa.
Maalieron kasvaminen neljään maaliin 5vs5 -pelissä ei aiheuta toimenpiteitä pelaajamäärän suhteen, mutta kelloa ei enään pysäytetä maaleista ellei ero kavennu alle 4 maaliin. ottelu keskeytyy, Mikäli ottelua on pelattu 2erää tai enemmän peliaikaa ja maaliero on 12 maalia. Ottelun lopputulokseksi jää keskeytyshetkellä vallinnut tilanne.
Ottelut voivat päättyvät tasan, eikä niissä pelata jatkoaikaa tai voittomaalikilpailua. Kummallakin joukkueella on oikeus yhteen 30 sekuntia kestävään aikalisään.
Ottelut pelataan Salibandyliiton pelisääntöjen mukaan liigaamme sovelletuilla poikkeuksilla.
§Salibandyliiton säännöt

08/09, 09/10, 10/11 ikäluokat

Peliä pelataan 4vs4 pelinä.
Peliaika 2x15min. Pelissä pelataan 1,5 minuutin vaihtoja. Vaihdot suoritetaan toimitsijan vihellyksestä ja peli katkeaa siksi aikaa. Peliä pyritään jatkamaan siitä kohtaan missä peli oli vaihdon viheltämis hetkellä, joko kiistapallolla tai vapaalyönnillä.
Peliä ei katkaista maaleista. Tuomari voi katkaista pelin esim. laitojen kaatumisen tai loukkaantumisten vuoksi. Joukkueilla pelissä yksi 1min aikalisä ja sen voi käytetään vain vaihdon aikana ja se pitää ilmoittaa tuomarille ennen vaihtoa tai heti vaihtovihellyksen jälkeen. Kaukalon koko 24m-30m pitkä ja 12m-15m leveä.
Ottelun viimeinen vaihto on tehokasta peliaikaa.
Maalieron kasvaessa neljään maaliin 4vs4 -pelissä, saa häviöllä oleva joukkue ottaa yhden lisäpelaajan kentälle. Mikäli lisäpelaajan ollessa käytössä maaliero kaventuu kahteen maaliin, tulee lisäpelaaja ottaa pois kentältä ja ottelua jatketaan jälleen 4vs4 -pelinä.
09/10 ja 10/11 sarjoissa käytetään maalinpienennyselementtejä, jotka saadaan liitolta.
Ottelut voivat päättyvät tasan, eikä niissä pelata jatkoaikaa tai voittomaalikilpailua. ottelu keskeytyy, mikäli maaliero nousee 12 maaliin. Ottelun lopputulokseksi jää keskeytyshetkellä vallinnut tilanne.
Sääntöjä opetetaan ohjaamalla ei rankaisemalla. Jos rikotulla pelaajalla on selvä maalintekotilanne niin tuomitaan rangaistuslaukaus. Epäurheilijamaisesta käytöksestä voidaan viheltää 2min jäähy.
Otteluissa pelataan salibandyliiton pelisääntöjen mukaan kuitenkin liigaamme sovelletuilla poikkeuksilla. §Salibandyliiton säännöt
 
Sarjassa 10/11A+B pelaavien joukkueiden täytyy ilmoittaa osallistuvien pelaajien nimet syntymäaikoineen (syntymävuosi) ennen turnauksen ensimmäistä otteluaan. Ilmoittamiseen riittää paperille kirjoitettu lista josta ilmenee osallistuvien pelaajien nimi+ikä, lista annetaan ennen ensimmäistä turnauspeliä turnaustoimitsijoille. Tällätavoin pyrimme siihen että sarjassa tasoerot pysyisivät tasaisempina.

 

Järjestäjän sääntölista

• TurnausJärjestäjä vastaa tulospalvelun ylläpidosta (merkitsee sähköiseen pöytäkirjaan erä tulokset) otteluiden aikana. zone-liigan tulospalvelu järjestelmää ylläpidetään internet yhteyden välityksellä joten tarvitsette vähintään: sähköpostin (ylläpito linkkiä varten), puhelimen tai tabletin. zone-liiga kuitenkin suosittelee käyttämään kannettavaa tietokonetta pöytäkirjan ylläpitämisen helpottamiseksi.
• KiinnitetääN huomiota kentän kokoon. Kaukalon koko 5v5 peleissä: 36m-40m pitkä, 18-20m leveä. 4vs4 peleissä Kaukalon koko: 24m-30m pitkä ja 12m-15m leveä.
• Teipataan maalivahdin pieni alue ja mieluusti myös iso alue (4vs4). Voi tehdä n. 10cm pätkistä niin ei mene koko rullaa teippiä (muistakaa käyttää sitä kangasteippiä eli ei pakkausteippiä kun se jää kenttään). Katsokaa, että maalin ja laidan väliin jää suunnilleen saman verran tilaa molemmissa päissä.
• Valmentajien käyttäytyminen eli antakaa palaute pelin jälkeen vasta tuomarille. Voi myös laittaa s.postilla palautetta info@erotuomariklubi.fi Eli lopetetaan tuomareille huutelu, se haittaa niin oman joukkueen kuin tuomarinkin työskentelyä.

Vakuutukset ja salibandyliitto

Jokaisella pelaajalla tulee olla vakuutus ja liiton pelipassi.
Joukkueet, jotka pelaa pelkästään zone-liigaa (ei liiton aluesarjaa lisäksi), maksavat joukkueelle Junioreiden ryhmäpassin 110€/joukkue (max 30hlö/joukkue). Vakuutus kattaa zoneliigan ja harjoitukset. Lisätietoa vakuutuksista ja toimintaohjeet vahingon sattuessa
osta passiLue lisää