Tietoja Zone Liiga

Zone Liiga on sivusto, joka auttaa joukkueita rekisteröitymään helposti Intersport Liigaan salibandyyn. Tässä voit valita muutamia vaihtoehtoja ja syöttää sitten tärkeitä tietoja, kuten tiimin nimen ja tiimiä edustavien henkilöiden yhteystiedot. Katso lomakkeen ja liittymisen tiedot verkkosivuston kotisivulta.

Zone Liiga toimii “lohkoliiga”-muodossa. Järjestämme kilpailuja joukkueille kullakin “vyöhykkeellä” tai asuinalueella. Jokainen osallistuva joukkue voi pelata saman kaupunginosan pelaajia vastaan vain voidakseen edustaa kotiaan Intersport Liigassa. Zone Liigalla on jo tourula vain osallistuvana alueena.

Mikä on Salibandy Urheilu?

Floorball on 1960-luvulla Ruotsissa tehty jääkiekkotyyppi. Kiekon sijaan pelaajat taistelevat 70-72mm ontto pallon hallinnasta 26 pyöreällä reiällä kaikkiin suuntiin. Tämän seurauksena pallo on paljon kevyempi ja helppo lyödä, mutta vaikeampi hallita. Pallo painaa vain 23 g. Jokaisen pelaajan hallussa olevan kepin vakiopituus on 96-115,5 cm, ja kärjeen on kiinnitetty puolikuun muoviverkko. 

Tämä urheilu järjestää International Floorball Federation (IFF) ja sitä pelataan 10 maassa. Se tunnetaan muilla nimillä, kuten sisäbändi, innebandy, salibandy unihockey, muovijääkiekko, ja bandy.

Joukkuetta kohden on 6 jäsentä. Tämä sisältää viisi kenttäpelaajaa ja yhden maalivahdin. Toisin kuin muut jääkiekko, salibandy ei vaadi pelaajia luistelemaan millään tavalla. Sen sijaan ne ovat kaikki yllään lenkkarit ja liikkua kumipinnoitettu pinta betonia, kuten koripallo.

Mikä on Intersport Liiga?

Intersport Liiga on lohkoliiga keskisuosnissa oleville nuorille salibandypelaajille. Sitä ylläpitävät ja järjestävät Happee, O2JKL ja Suomen erotuomariklubi. Intersportin tärkein kumppani alalla on Intersport Tourula.

Liiga perustettiin elokuussa 2019. Vuoden 2020 alkuvuosiin tuomat olosuhteet pakottivat meidät kuitenkin lykkäämään toimintaamme. 12. elokuuta 2020 Intersport Liiga jatkoi pelejään yhdessä Ambition Seriesin, League Seriesin ja Tournament of Tourulan kanssa.

Mikä on IFF?

Kuten kaikki urheilu, salibandy on oma hallintoelin, joka järjestää jokaisen salibandy liittyvä tapahtuma ja hanke. International Floorball Federation (IFF) on tärkein organisaatio, joka täyttää tällaisen vastuun. On myös heidän etujensa mukaista pyrkiä mihin tahansa keinoon edistää salibandyä kaikkialla maailmassa. Niiden tehtävänä on myös kehittää urheilua ja muita mukana olevia ryhmiä.

IFF on perustettu vuonna 1986 ja sillä on 54 jäsenyhdistystä. Se on allekirjoittanut kumppanuussopimuksen special olympicsin kanssa 9.12.2011, jotta urheilusta voivat nauttia urheilijoista, joilla on erityistarpeita.

Theme: Overlay by Kaira