Ymmärtäminen Salibandy

Yksi Suomen suosituimmista urheilulajeista on salibandy. Ilman korkeusrajoituksia, jokainen voi pelata peliä oikeudenmukaisesti. Tämän kanssa ei ole epäilystäkään siitä, että kuka tahansa voi pelata peliä niin kauan kuin heillä on intohimo oppia lisää siitä. 

Salibandy voidaan yleensä verrata jääkiekko, koska se voi näyttää hieman samanlainen kuin toisiaan ensi silmäyksellä. Kuitenkin nämä kaksi hämmästyttävää urheilu ovat ainutlaatuisia omalla tavallaan ja itse asiassa ne jakavat tonnia eroja, jotka tekevät niistä erikoisempia. 

Mikä myös asettaa salibandy lisäksi muita urheilulajeja on, että se voi pelata miesten ja naisten yhdessä. Tämä johtuu siitä, että urheilu ei saa liian fyysistä, toisin kuin muut urheilulajit. Sen lisäksi, että hartiat voivat koskettaa toisiaan pelissä, päätavoitteena peli voidaan saavuttaa avulla niiden salibandy tikkuja.

Tämän, olkaamme tarkemmin, mitä salibandy todella on, kun yritämme ymmärtää perusasiat urheilun niin, että voit nauttia katsomassa sitä paremmin. Voit myös käyttää tätä tietoa arvostaaksesi suosikkijoukkueitasi seuraavassa salibandyottelussa!

Lyhyt historia salibandy

Alkuperä salibandy on itse asiassa kyseenalainen, koska se näyttää juuret maista, kuten Kanada, Ruotsi, ja Yhdysvalloissa. 

1950-luvulla sekä Kanada että Yhdysvallat jäljitettiin pelaamaan samanlaista versiota salibandystä. Peli oli nimeltään “pallo jääkiekko” Kanadassa, kun se oli nimeltään “Cosom Hockey” Amerikassa, koska mailan valmistaja nimeltä Cosom. Sanoi kiinni valmistaja, sekä joitakin varhaisen salibandy tikkuja, näyttää ottaneen inspiraationsa urheilun bandy. 

Vaikka samanlainen toiminta on jäljitetty tehty 50-luvulla, ensimmäinen virallinen peli salibandy tapahtui Göteborgissa, Ruotsissa vuonna 1968. Siitä lähtien salibandy alkoi tulla enemmän tunnettu kaikkialla Ruotsissa ja niiden naapurimaissa.

Vuonna 1986 International Floorball Association (IFF) perustettiin Ruotsissa, Suomessa ja Sveitsissä. Tästä yksinkertaisesta alusta, IFF on kasvanut hallintoelin salibandy ympäri maailmaa. Nyt noin 80 eri maata on nyt jäseniä IFF ja ovat sijoittui perustuu niiden suorituskykyä MM-kisoissa.

Salibandylaitteet

Kuten olemme jäljittäneet urheilun alkuperän, sulattakaamme nyt peruslaitteet, jotka sinun on saatava ennen salibandypelin pelaamista. 

Salibandy tikku

Salibandy tikku avulla voit siirtää pallon ja ampua ammuttu pisteet peliin. Aloittelijoille on suositeltavaa, että pehmeämpi keppiä käytetään parantamaan taitoja valvoa sitä. Kokeneemmille pelaajille, kovemmat tikut näyttävät olevan tehokkaampia, koska se on suunniteltu kilpailukykyiseen pelaamiseen. 

Salibandytipit on valmistettu kolmesta osasta. Eli:

 • Kiinni terä

Kulma ja käyrä kiinni terä auttaa määrittämään, miten voit siirtää pallon ympärille. On myös tärkeää antaa sinun tuntea hallita kiinni. 

 • Kiinni akseli

Sauvaakseli koskee pituutta. Tietäen, miten käsitellä akselin helposti voi auttaa sinua on suuri valvonta teidän kulkee. Ihannetapauksessa pituus salibandy kiinni, yhdistettynä terä, on lattiasta jopa napa. Ottaa pidempi akseli kuin se voi todella tuoda sinulle haittaa pelejä. 

 • Pito

Totta sen nimi, ote osa kiinni auttaa sinua on parempi ote kiinni, jotta voit pelata paremmin.

Pallo 

Et tietenkään voi pelata salibandyä ilman palloa. Salibandypeliä pelataan siten, että pelaajat eivät saa koskea palloa, koska vain tikkuja, jotka voivat joutua kosketuksiin heidän kanssaan. 

Toisin kuin pallot muiden urheilu, salibandy pallo näyttää ontto. Tavallinen pallo käytetään pelissä, valmistettu valkoisesta muovista, toimenpiteet 72mm halkaisijaltaan ja on vain paino 23 grammaa.

Maalivahti laitteet 

Jos pelaat maalivahtina, tarvitset ehdottomasti kypärän suojellaksesi päätäsi koko ajan. Sen lisäksi, että sinun täytyy myös olla joitakin paksu tyynyt, käsineet, ja jockstrap.

Salibandyn perusteet

Nyt kun olemme määritelleet kussakin pelissä tarvittavat laitteet, katsokaamme nyt urheilun perusasioita. 

Salibandyjoukkue 

Salibandyjoukkue koostuu viidestä pelaavasta jäsenestä ja maalivahtista. On kuitenkin okei, että joukkue on enemmän kuin kuusi jäsentä, koska rajoittamaton korvaaminen on sallittua pelissä.

Salibandykaukalo 

Lattiapallorata on valmistettu yhdistetyistä levyistä, jotka on joko valmistettu puusta tai muovista. Jokainen lauta mittaa 50cm ja kulmat, jotta pelaajat voivat pitää pallon pelissä sujuvasti. Joissakin tapauksissa pelaajat käyttävät laudat saada etua. 

Kansainvälisissä kilpailuissa kaukaloon koko on 40 x 20 metriä. Samalla standardi kaukalo koko on välillä 36 x 18 metriä ja 44 x 22 metriä. Kaukalossa on myös joitakin merkintöjä keskipisteen, keskiviivan, kahden maalivahtialueen ja kuuden kasvokkain.

Salibandy maali 

Salibandymaali on kaikkien pelaajien päätavoite, jotta pisteet. Jokaisella joukkueella on oma maalinsa, jota heidän maalivahtinsa suojelee. Jokainen tavoite on 160 x 115 cm ja sen tavoitepinta-ala on 4 x 5 metriä. 

Salibandy pelin kesto

Tyypillinen peli salibandy koostuu 3 sarjaa, jotka kestävät 20 minuuttia kukin. Kuitenkin salibandy ottelut nuorten joukkueiden yleensä koostuvat 3 sarjaa, jotka kestävät 15 minuuttia kukin. 

Salibandyn perusteet 

Voit pelata peliä, on joitakin liikkeitä, jotka saatat joutua perehtynyt. Nimittäin, dribbling, kiinni käsittely, kulkee, ja ammunta.

 • Dribbling

Salibandy dribbling eroaa koripallo dribbling. Dribbling täällä salibandyssä liittyy liikkeen pallo miten siirrät sitä ympäri kaukalo. Dribbling sisältää myös joitakin temppuja siitä, miten voit muuttaa suuntaan pallon avulla terät. 

 • Sauvan käsittely

Pallon ohjaamiseksi sujuvasti sinun on myös pystyttävä hallitsemaan keppiä perusteellisesti. Ilman tätä taitoa, et voi pelata mukavaa peliä salibandy, koska tämä taito on tärkein osa peliä. 

 • Kulkee

Voit työskennellä hyvin joukkuetovereiden kanssa, sinun täytyy oppia siirtämään pallo ympäri kaukaloa antamatta vastustajat varastaa pallon joukkueen hallussa.

 • Ammunta

Varmasti, sinun täytyy tietää, miten ampua pallo kohti tavoitetta, jotta edistää joukkueen voittoon. Vaikka voit ampua palloa onnea, voit myös kokeilla oppia eri salibandy ammunta tekniikoita, joita voit kokeilla seuraavassa pelissä. Tämän avulla voit olla tähti pelin, että jokainen ylistää jälkeenpäin.

Pelin tavoite

Tärkein rooli urheilu on pisteet enemmän maaleja kuin vastapuolen joukkue ennen koko pelin päättyy.

Jos peli päätyy tasapeliin, joukkueille annetaan 30 sekunnin ylityö voittajan julistamiseksi.

Pelin säännöt

Kun olet tiennyt pelin perusteet, tässä ovat säännöt, joita on noudatettava ennen kuin aika loppuu.

Kasvokkain

 • Kun kasvot pois, keppiä on oltava maassa ja kohtisuorassa keskilinjaan. Jalkojen tulee olla samansuuntaisia keskilinjapallon kanssa ja kahden pelaajan kepin keskellä. 
 • Pelaajat eivät saa kääntää otettaan tai pitää kiinni kiinni face-off linjan alapuolella. 
 • Tuomarin pillipuhallus on ainoa sallittu alku pelille. 
 • Jokainen kierros on tarkoitus aloittaa kasvot alaspäin.

Pelin aikana 

 • Pallon välittäminen jalkojen avulla on sallittua. Pelaajat eivät kuitenkaan saa potkaista palloa kahdesti peräkkäin. 
 • Vaihdot ovat sallittuja milloin tahansa. 
 • Vältä nostamasta keppiä polven tai vyötärön yläpuolelle pelatessasi, koska se voi aiheuttaa seuraamuksia. 
 • Kukaan ei saa koskettaa palloa pelatessasi, ellet ole maalivahti. Sama pätee päähän, koska tämä voi johtaa joihinkin rangaistuksiin.
 • Älä koskaan taklaa muita pelaajia kepilläsi. Sama koskee vastustajan työntämistä. Kuten aiemmin todettiin, olkapäästä olkapäähän peli on sallittua pelissä. Tämän avulla kaikki muut aggressiiviset teot kaukalossa ovat ehdottomasti kiellettyjä. 
 • Hyppääminen ei ole sallittua. 
 • Pelaajat eivät saa mennä alas kaukalossa estää pallon. Jopa käyttää polvet pallo esto on ehdottomasti mahdotonta hyväksyä lukuun ottamatta niitä, jotka pelaavat maalivahti. 
 • Tuomarit ovat ainoita, jotka voivat keskeyttää pelin, kun virhe on nähty tai kun pelaaja on loukkaantunut.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Theme: Overlay by Kaira